ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

2014-07-16 09:35

Βιβλιοπροτάσεις

Ηλέκτρα

Οι εκδόσεις Κέδρος παρουσιάζουν σε νέα έκδοση το βιβλίο της Διδώς Σωτηρίου Ηλέκτρα, που αναφέρεται στη ζωή, στην πολιτική-αντιστασιακή δράση και στο τραγικό τέλος της ηρωικής Ηλέκτρας Αποστόλου, με την οποία η Διδώ Σωτηρίου ήταν στενή φίλη και συναγωνίστρια στο ΕΑΜ.


Ιδιωτική έρημος

Στο νέο υπαρξιακό της μυθιστόρημα η Σοφία Μαντουβάλου περιγράφει τον παράδεισο και την κόλαση των ανθρώπινων σχέσεων, ενώ ταυτόχρονα σκιαγραφεί ένα πανόραμα της ελληνικής κοινωνίας.


Η γυναίκα στην άκρη της θάλασσας

Η στιγμή που ο Άρης έριξε τη ματιά του πάνω στον πίνακα κράτησε ένα δευτερόλεπτο, που ήταν όμως αρκετό για να αιχμαλωτίσει το βλέμμα του και να φέρει τα πάνω κάτω στη μέχρι τότε ήρεμη ζωή του.


Η πόλη

Ένας πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών στέλνεται στην ειδυλλιακή πόλη Πάινς για να ερευνήσει μια μυστηριώδη εξαφάνιση. Τη στιγμή που φτάνει εκεί ένα φορτηγό πέφτει πάνω στο αμάξι του. Το κυνηγητό μόλις έχει ξεκινήσει.


Σεραφείμ και Χερουβείμ (Eπετειακή επανέκδοση)

Eπετειακή επανέκδοση των Σεραφείμ και Xερουβείμ, βιβλίο που σημάδεψε τη δεκαετία του ’80. Ένα βιβλίο που ανασταίνει τη γειτονιά του συγγραφέα αμέσως μετά τον Πόλεμο, σε μια εποχή που,παρ’ όλα τα τραύματά της, είναι ακόμα ανυποψίαστη.


Η βροχή

Δύο άντρες. Δύο διαφορετικοί κόσμοι. Ο ένας νεαρός άσημος συγγραφέας, που αναζητάει απεγνωσμένα την έμπνευση με κάθε κόστος, με κάθε τίμημα.


Assassin's Creed 3: Μυστική σταυροφορία

Ο Αλταΐρ ξεκινά για μια τρομερή αποστολή· μια αποστολή που θα τον οδηγήσει από τη μια άκρη των Αγίων Τόπων ως την άλλη και θα του αποκαλύψει το πραγματικό νόημα του Δόγματος των Ασασίνων.


Ο κόσμος βαριέται να διαβάζει θλιβερές ιστορίες

Το μυθιστόρημα από το 1986 που πρωτοκυκλοφόρησε, αποτέλεσε βιβλίο αναφοράς όχι μόνο για το τολμηρό του θέμα, αλλά και για τον τρόπο γραφής. Σήμερα, το βιβλίο, ξαναγραμμένο και εμπλουτισμένο, διατηρεί την πρώτη του φρεσκάδα και καλεί μια νέα γενιά αναγνωστών να προβληματιστεί πάνω στο θέμα του ρατσισμού.


Η δύναμη της αγάπης

Το σπαραχτικό μυθιστόρημα του Ρεμάρκ αναδεικνύει με απαράμιλλη δύναμη την ανθρωπιά, την καλοσύνη και την αγάπη που αναδύονται από τη βαρβαρότητα του ναζιστικού καθεστώτος.


Ο ήχος των πραγμάτων όταν πέφτουν

Το βιβλίο τιμήθηκε με το IMPAC Dublin Literary Award 2014. Κολομβία, 2009. Ο αφηγητής της ιστορίας, ο νεαρός καθηγητής της Νομικής, Αντόνιο Γιαμάρα, διαβάζει σ’ ένα περιοδικό την εξόντωση ενός ιπποπόταμου που είχε δραπετεύσει από τον ζωολογικό κήπο του διαβόητου Πάμπλο Εσκομπάρ.


Μοιχεία

Η Λίντα είναι τριάντα ενός χρονών και στα μάτια όλων των άλλων η ζωή της φαίνεται τέλεια. Ωστόσο, αρχίζει να αμφισβητεί τη ρουτίνα και την προβλεψιμότητα της ζωής της. Mόλις συναντά έναν παλιό της έρωτα από τα εφηβικά της χρόνια, τον Ζακόμπ, θα κάνει ό,τι μπορεί για να κατακτήσει αυτό τον άπιαστο έρωτα και θα αναγκαστεί να κατέβει στο βάθος του πηγαδιού των ανθρώπινων συναισθημάτων ώστε να βρει επιτέλους τη λύτρωσή της.


Η λύσσα

Ο Αύγουστος Κορτώ διολισθαίνει δεξιοτεχνικά από την αγωνία της πλοκής στην αγωνία της ύπαρξης και ο αναγνώστης με τη σειρά του παγιδεύεται, βαθμιαία, σε ένα συναρπαστικό εσωτερικό θρίλερ.


Η γυναίκα του Θεού

Ηρωίδα στο νέο βιβλίο της Αμάντας Μιχαλοπούλου είναι μια γυναίκα που δε μίλησε ποτέ ως σήμερα: η γυναίκα του Θεού. Τι θα συμβεί όμως όταν ο Θεός τής αποκαλύψει την αλήθεια για τη δημιουργία του κόσμου; Θα αντέξει το βάρος ενός τόσο τρομερού μυστικού;


Ο δρόμος της πνευματικότητας. Από την κορυφή κι επάνω (Φύλλα Πορείας V)

Αυτό είναι το πέμπτο και τελευταίο «Φύλλo Πορείας», απόσταγμα της πιο ώριμης και κατασταλαγμένης περιόδου της ζωής του Χόρχε Μπουκάι. «Ο δρόμος της πνευματικότητας» σηματοδοτεί το τέλος μιας διαδρομής, η οποία, στην κορύφωσή της, στρέφεται στην αναζήτηση του άυλου και του υπερβατικού, στην προσπάθεια του ανθρώπου να απαλλαγεί από τις ιδεοληψίες και τις προκαταλήψεις.


Ογκρέσα

Κρυμμένα μυστικά στο παρελθόν υφαίνουν αργά στο σήμερα τον ιστό της αλήθειας, με οδηγό το πάθος και τα ένστικτα...


Κάτω από τον ξένο ουρανό

Εξόριστη από την πατρίδα της, την περιτειχισμένη πόλη της Ρέμβης, η Άρια ξέρει ότι οι ελπίδες της να επιβιώσει στον εξωτερικό έρημο τόπο –γνωστό ως Εργαστήρι του Θανάτου– είναι μηδαμινές.


in.gr