Επιτέθηκε σε Γόντικα, ξεκαθάρισε για Λούτσο

2012-01-17 08:23

Επίσημη θέση μέσω του Γιάννη Μώραλη σχετικά με τις δηλώσεις του Δημήτρη Γόντικα μετά το ματς στα Γιάννινα πήρε ο Ολυμπιακός. Ο δ' αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ισχυρίστηκε πως ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού κράτησε "ανεύθυνη στάση" και τον κάλεσε να εξηγήσει τι εννοεί λέγοντας πως "άλλοι παίζουν φιλικούς αγώνες". Την ίδια ώρα, στάθηκε στα επεισόδια, που έλαβαν χώρα στα Γιάννινα, ζητώντας από τον Γόντικα να απολογηθεί για όσα έκαναν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού. Παράλληλα, μίλησε για τα μεταγραφικά, ξεκαθαρίζοντας πως του Λούτσο ΓΚονζάλες δεν προχωράει, καθώς δεν θέλει ο παίκτης να αγωνιστεί στον Ολυμπιακό και την Ελλάδα, ενώ επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον για τον Ρόι Κάρολ. Δεν υπάρχει ωστόσο τίποτα ανακοινώσιμο, όπως ο Γιάννης Μώραλης τόνισε. Τέλος αναφέρθηκε στο νέο νομοσχέδιο και ζήτησε να οριοθετηθούν τα πεδία ευθύνης των ΠΑΕ και της Πολιτείας.

 

 

 
 
 

Οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιάννη Μώραλη στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6:
Για τις δηλώσεις του Δημήτρη Γόντικα: "Άποψή μας είναι πως όταν κάποιος κατέχει μια θέση όπως αυτή που έχει ο κ.Γόντικας, δηλαδή, πρόεδρος μιας ΠΑΕ, μιας μεγάλης ΠΑΕ όπως ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός σε αυτά που λέει. Ειδικά όταν ο λόγος αυτός είναι δημόσιος πρέπει να είναι τεκμηριωμένος ώστε να μην θεωρείται ανεύθυνος.

Το λιγότερο που θα πρέπει να περιμένουμε που είμαστε στη Σούπερ Λιγκ και είμαστε στο ελληνικό ποδόσφαιρο θα ήταν ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού να μας ποιοι –κατά τη γνώμη του- και ποιες ομάδες δίνουν φιλικούς αγώνες στο πλαίσιο του ελληνικού πρωταθλήματος.
Εάν δεν γίνει αυτό, νομίζω ότι είναι κοινή λογική, ότι οι δηλώσεις αυτές είναι παντελώς ανεύθυνές. Βέβαια οι δηλώσεις αυτές έρχονται σε μια συνέχεια δηλώσεων του προπονητή του Παναθηναϊκού, οι οποίες και πάλι νομίζω ότι πρόκειται περί ατυχών δηλώσεων καθώς αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορούμε να μπούμε σε μια λογική για το «πώς» παίζει η μια ομάδα με την άλλη.

Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Μια ομάδα έχει διαφορετική απόδοση τη μια ημέρα και παίρνει ένα αποτέλεσμα, την άλλη όχι. Μια φορά μπορεί να πετύχει δύο γκολ την άλλη τρία.

Η εικόνα που προφανώς εσκεμμένα προσπαθεί να περάσει ο Παναθηναϊκός είναι ατυχή και επαναλαμβάνω μια παντελώς ανεύθυνη στάση.
Αν όμως αύριο το πρωί ο κ. Γόντικας έχει τα στοιχεία ή και ενδείξεις ότι πράγματι στο πλαίσιο του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ, γιατί δεν κατονόμασε τον Ολυμπιακό για να μπορώ να μιλήσω, γιατί εάν το έκανε θα μπορούσα να απαντήσω με τα παιχνίδια και τις ομάδες που έχει χάσει βαθμούς ο Ολυμπιακός .

Συνολικά ως Σούπερ Λιγκ τίθεται θέμα. Αν δεν του κάνει του κου. Γόντικα θα πρέπει στην επόμενη συνεδρίαση της Σούπερ Λιγκ που ο κ.Γόντικας έρχεται και προασπίζεται μαζί με τους άλλους προέδρους την αξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαίρου να μας πει που αναφέρεται. Σε ποιες ομάδες, ποιους ποδοσφαιριστές και ποιους προπονητές εννοεί. Για το να ακυρώνουμε ή να ισοπεδώνουμε το σύνολο των ομάδων ή το σύνολο των ποδοσφαιριστών είναι απαράδεκτο και εγκληματικό για την αξιοπιστία την οποία όλοι θέλουμε να προφυλάξουμε και για την οποία πλήττεται το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Υπάρχουν αρμόδια όργανα. Σαφέστατα όταν κάποιοι και στην περίπτωσή που αναφερόμαστε ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού λέει δημόσια ότι υπάρχουν φιλικά παιχνίδια θα πρέπει να κληθεί από τα αρμόδια όργανα και να τον ρωτήσουν τι εννοεί. Αν δεν κατονομάσει θα πρέπει –κατά την άποψή μου- να ζητήσει συγγνώμη και να πει ότι οι δηλώσεις του ήταν σε λάθος κατεύθυνση ή έγιναν υπό την φόρτιση του αγώνα. Διαφορετικά είναι αυτονόητο ότι όποιος κάνει μια καταγγελία θα πρέπει να την αποδεικνύει. Όταν είσαι πρόεδρος του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού ή άλλων ομάδων θα πρέπει να έχεις τη δυνατότητα να την υποστηρίξεις.

Διαφορετικά –επαναλαμβάνω- είναι μια παντελώς ανεύθυνη στάση η οποία πυροδοτεί το ελληνικό πρωτάθλημα γιατί τον κ. Γόντικα τον ακούν και τον ακολουθούν και χιλιάδες οπαδοί. Το στενάχωρο είναι ότι δεν ήταν μια ατυχής δήλωση. Αλλά πρόκειται για μια συνέχεια δήλωσης του προπονητή του.

Δεν μπορεί ο κ. Φερέιρα να αφήνει υπονοούμενα για μια ομάδα όπως την Κέρκυρα και για οποιαδήποτε άλλη ομάδα ότι δεν δίνει με το ίδιο πάθος τους αγώνες.

Το δεύτερο που αφορά τις χθεσινές δηλώσεις του κ.Γόντικα είναι ότι εξέφρασε παράπονα για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκαν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού στα Γιάννινα. Σήμερα που όλοι οι Έλληνες διαπιστώσαμε –και λέω σήμερα γιατί χθες στη μετάδοση της NOVA δεν διαπιστώσαμε ότι είχαν γίνει επεισόδια σε καμία περίπτωση και μάλιστα τέτοιας έκτασης- αν μη τι άλλο αυτό που θα περίμεναν όλο ο κ. Γόντικας να ζητήσει συγγνώμη για τα επεισόδια που δημιούργησαν οι φίλαθλοι του ΠΑΟ και ενδεχόμένως και κάποιοι άλλοι. Όταν ο κ. Γόντικας είναι γνώστης της συμφωνίας να μην γίνει καμία μαζική είσοδος οπαδών στο γήπεδο. Δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο που έγιναν δηλώσεις και που αποσκοπούσαν".

Για τις μετακινήσεις των οπαδών: "Θεωρητικά όλοι είμαστε υπέρ των μετακινήσεων. Είναι απαράδεκτο να μην μπορούν να γίνουν μετακινήσεις. Από την άλλη υπάρχουν αντικειμενικά προβλήματα τα οποία δεν επιτρέπουν να γίνουν στο σύνολό τους μετακινήσεις. Υπάρχουν όμως κι αγώνες που πάρα πολύ εύκολα μπορούν να βρίσκονται στις κερκίδες τους και οι οπαδοί των δύο ομάδων. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να είμαστε Αγγλία. Πρέπει να κοιτάμε παιχνίδι το παιχνίδι, μέχρι να φτάσουμε σε ένα σημείο αφού αλλάξει η λειτουργία της αστυνομίας, αφού δοθούν αρμοδιότητες στις εταιρίες σεκιούριτι κι εμείς οι ομάδες κοιτάμε που δίνουμε τα επειδόσια να γίνονται αγώνες με την παρουσία των οπαδών και των δύο ομάδων.

Εμείς έχουμε την ικανοποίηση να έχουμε μια πολύ καλή παρουσία των οπαδών μας και στο Καραϊσκάκη και εκτός. Τα έκτροπα που έγιναν χθες ήταν απαραδέκτα και πρώτα έπρεπε να καυτηριάσει αυτά. Επειδή ο πρόεδρος του ΠΑΟ ήταν παρών έπρεπε να τα καταδικάσει".

Για το αν θα πάρει εισιτήρια ο Ολυμπιακός για την Ξάνθη: "Θα ζητήσουμε και θέλω να πιστεύω ότι θα πάρουμε. Η παρουσία των οπαδών μας είναι άψογη. Και αν θέλετε να ξέρετε αυτή είναι η ανησυχία μας. Αν δεν επιβληθούν ποινές για επεισόδια αντιλαμβάνεστε ότι ενδεχομένως και οι δικοί μας φίλαθλοι να πουν από αφού δεν υπάρχουν ποινές, ενδεχόμενα να επιχειρήσουν να κάνουν τέτοια περιστατικά. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα το κάνουν γιατί δεν θέλουν να τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός αλλά θα υπάρχει ένα άσχημο προηγούμενο".

Για τις μεταγραφές: "Η περίοδος Ιανουαρίου δεν είναι η καλύτερη για να κάνεις μεταγραφές. Είναι καλή για να καλύψεις κάποιες ανάγκες. Την περσινή περίοδο κάναμε δύο μεταγραφές και μας βγήκαν. Τώρα είμαστε σε ένα στάδιο που κοιτάζουμε να βρούμε έναν τερματοφύλακα και να ενισχυθούμε στο χώρο του κέντρου με έναν – δύο ποδοσφαιριστές.

Ο Κάρολ εξετάζεται μεταξύ άλλων. Πραγματικά είναι μια περίπτωση που εξετάζεται. Δεν είναι μια απόφαση που έχει ληφθεί.
Στο χώρο των χαφ υπάρχουν δεκάδες ονόματα. Ο Ολυμπιακός πρέπει να ξεπεράσει δύο μεγάλους σκοπέλους. Δεν έχει θέση ξένου και δεν μπορεί να πάρει αθλητές που έχουν αγωνιστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ γιατί επιθυμία είναι να μπορεί να αγωνιστεί και στο Europa League. Υπάρχουν προτάσεις που τις εξετάζουμε. Θέλω να πιστεύω ότι μέσα στην εβδομάδα ή μέχρι την επόμενη να έχουμε καταλήξει στους παίκτες που θέλουμε και να έχουμε ολοκληρώσει τις επαφές μας".

Για το αν θα φύγουν παίκτες: "Δεν νομίζω ότι είναι πολλοί οι παίκτες που θα φύγουν. Και όπως καταλαβαίνετε και να γνώριζα δεν είναι σωστό να πω".

Για τον Λούτσο Γκονσάλες: "Πράγματι είχε προταθεί. Έγινε διερεύνηση, αλλά δεν ήθελε να έρθει στην Ελλάδα. Είναι ένας παίκτης που θα πρέπει να βγει από τη λίστα που γράφεται".

Για το νομοσχέδιο: "Είναι σημαντικό το νομοσχέδιο αυτό να κινείται σε σωστά πλαίσια. Θα πρέπει όλοι να το δουν πάρα πολύ προσεκτικά και σοβαρά το θέμα. Υπάρχουν άρθρα του νομοσχέδια που εγκυμονούν κινδύνους. Δεν εγκυμονεί κινδύνους για τις ομάδες μας στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα αλλά και γενικότερα για την λειτουργία των ΠΑΕ. Άρθρα που δεν πρέπει να γίνουν στο πόδι.
Σαν Λίγκα θέλουμε να υπάρξει προσοχή. Δεν μπορεί οποιαδήποτε ΠΑΕ να έχει αντικειμενική ευθύνη για θέματα που αφορούν τη λειτουργία Λεσχών ή μετακινήσεων. Θα πρέπει να μπουν γραμμές που είναι οι ευθύνες των ΠΑΕ και που της Πολιτείας. Δεν μπορούμε να εγκαλούμαστε για έναν που μαχαιρώνει κάποιον. Δεν μπορούμε να πηγαίνουμε φυλακή γιατί ένας ανάμεσα στα εκατομμύρια των οπαδών κάνει κάτι. Αρμόδια είναι η πολιτεία και όχι η ΠΑΕ".



Διαβάστε περισσότερα: https://www.sport.gr/default.asp?pid=4&aid=116949#ixzz1jh5zETgr