Πώς να απαλλαγείτε από τις δυσάρεστες οσμές στα ρούχα σας

2012-02-25 16:14

Κατεβάσατε τα χειμωνιάτικα ρούχα σας και μυρίζουν ναφθαλίνη ή μούχλα; Η λύση έρχεται από το «εγχειρίδιο» της γιαγιάς.

Για να μη μυρίζουν ναφθαλίνη, πρέπει αφού τα βγάλετε από τις σακούλες που τα είχατε αποθηκεύσει, να τα κρεμάστε έξω, χρησιμοποιώντας τις κρεμάστρες, προκειμένου να πάρουν καθαρό αέρα. Ο ήλιος και ο καθαρός αέρας είναι οι πιο αποτελεσματικοί τρόποι για να αφαιρέσετε την μυρωδιά.

Μια πολύ αποτελεσματική τεχνική για να μη μυρίζουν καθόλου, είναι να τα βυθίσετε σε μια λεκάνη με νερό στο οποίο θα έχετε προσθέσει 1 ½ φλιτζάνι λευκό ξίδι. Αφήστε τα να μουλιάσουν καλά και στη συνέχεια, πλύντε τα και αφήστε να στεγνώσουν εντελώς κάτω από τον ήλιο.

Τέλος, μπορείτε να φτιάξετε τούλινα πουγκάκια με λεβάντα και ποτ πουρί και να τα βάλετε μέσα στα συρτάρια και τις ντουλάπες, για να απορροφούν όλες τις μυρωδιές.

Αν πάλι παρατηρήσετε ότι τα ρούχα σας έχουν μια μυρωδιά μούχλας, μπορείτε –εκτός από να τα κρεμάσετε κι αυτά έξω στον ήλιο- να δοκιμάστε το στεγνό καθάρισμα με μαγειρική σόδα. Εάν πάλι έχετε παπούτσια που δεν έχουν φορεθεί εδώ και αρκετό καιρό, καθαρίστε τα, βγάλτε τα στον ήλιο και στη συνέχεια σκουπίστε τα με ένα υγρό πανί.