Το Μουντιάλ δεν θα γίνει στο Κατάρ

2014-09-23 09:38
 
 
 
 

Το Μουντιάλ δεν θα γίνει στο Κατάρ

 

Δήλωση... σοκ για το Κατάρ έκανε ο Τέο Ζβάντζιγκερ, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA, αναφέροντας πως το Μουντιάλ του 2022 δεν θα γίνει τελικά στο Κατάρ.

Ο Τέο Ζβάντζιγκερ, ο οποίος μίλησε στην εφημερίδα «Bild», και στάθηκε στις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο Κατάρ το καλοκαίρι.

Η οργανωτική επιτροπή του Μουντιάλ 2022 δείχνει πάντως να μην ανησυχεί, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα από την έρευνα της FIFA για το σκάνδαλο διαφθοράς σε ότι αφορά στην ανάθεση της διοργάνωσης...

Να θυμίσουμε ακόμα πως οι άνθρωποι του Κατάρ πριν από την ανάληψη της διοργάνωσης είχαν υποστηρίξει ότι οι καιρικές συνθήκες μέσα στα γήπεδα θα είναι βιώσιμες, με βάση εξελιγμένες τεχνολογίες που αλλάζουν θερμοκρασία στον αέρα και υπόσχονται την εγκατάστασή τους στα γήπεδα, στον αγωνιστικό χώρο, τα αποδυτήρια, τα προπονητήρια, τις κερκίδες, τους διαδρόμους και τις μπουτίκ των σταδίων.

Από την άλλη, οι σύλλογοι της Ευρώπης έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους με το να γίνει το Μουντιάλ του 2022 χειμώνα, κάτι που θα αλλάξει το καλαντάρι όλη της σεζόν!

Ο Τέο Ζβάντζιγκερ τόνισε στην «Bild» με βεβαιότητα: «Η γνώμη μου είναι ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 δεν θα γίνει στο Κατάρ».

Αιτιολόγησε την ενδεχόμενη απόφαση της FIFA, με τις αποτρεπτικές για ποδόσφαιρο θερμοκρασίες που επικρατούν στη χώρα το καλοκαίρι.

Με βάση τις δηλώσεις του πρώην προέδρου της γερμανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας φαίνεται να υποχωρεί το ενδεχόμενο να διεξαχθεί τελικά το Μουντιάλ του 2022 στη μέση της αγωνιστικής περιόδου, τον Ιανουάριο της ίδιας χρονιάς.

Διαβάστε περισσότερα στο pamesports.gr